Korte update: 2016 in vogelvlucht

Ondanks dat ik een jaar MIA ben geweest wil dat nog niet zeggen dat er niks in mijn leven is gebeurt, integendeel! Omdat ik in de loop der jaren een vast aantal volgers heb gekregen dacht ik dat het wel leuk zou zijn om jullie toch kort te vertellen over het afgelopen jaar.
Het was een heftig en moeilijk jaar maar ook een jaar waarin ik een nieuwe liefde heb gevonden, mijzelf heb terug gevonden en veel leuke dingen heb gedaan.

Januari

Eind januari kreeg ik de sleutels van mijn tijdelijke woning. Het gezamenlijke huis van mijn ex man en mij was verkocht en in maart zou de sleuteloverdracht plaats vinden. Omdat het verhuizen tussen de bedrijven door plaats moest vinden had ik al eerder een tijdelijke woning gehuurd op een vakantiepark zodat ik alle tijd zou hebben om te verhuizen. Ik vond het ontzettend moeilijk en ingewikkeld. Ik verhuisde naar een gemeubileerde vakantiewoning en kon haast niks van mijzelf mee nemen. Bijna alles is verkocht of met mijn ex man mee gegaan.

Ik voelde me de dag dat ik de sleutels kreeg van mijn tijdelijke woning net de man van de Telfort reclame. Van alles wat ik hebben wilde weer terug naar helemaal niks….

Februari

Februari stond in het teken van inpakken en héél véél opruimen en weggooien. Jeetje, wat kan een mens een hoop troep verzamelen! Daarnaast zat ik nog volop in therapie en vierde ik mijn verjaardag in mn nieuwe huisje. Allemaal bijzondere rare en nare momenten omdat op dat moment echt mijn volledige leven op zijn kop lag. En ondanks de chaos ging het gewone leven ook door. Er moest gewerkt worden, er moest voor het huishouden gezorgd worden en niet te vergeten Lars was ook elke dag bij mij.

 

Maart

In Maart was het tijd om de sleutel van ons oude gezamenlijke huis over te dragen aan de nieuwe eigenaren. Ik was super verdrietig die periode, voornamelijk omdat ik de sleutels van mijn droomhuis in moest leveren en daar zeker weten nooit meer zou komen. Ik heb veel gehuild en mij rot gevoeld maar aan het einde van maart heb ik de draad weer opgepakt. Ondertussen was Stephan al een klein tijdje in mijn leven en besloten we om samen een weekend naar Amsterdam te gaan. Hotel was al vrij snel geboekt en we hebben heerlijk genoten van een weekend samen in de grote stad! Veel bier en sigaretten zijn er door gegaan. Ik weet het, gezond is anders, maar hé dit was écht even nodig na deze gekke periode!

Mei

En hop van maart springen we naar mei! In april is er niks noemenswaardigs geweest en heb ik ontzettend veel gewerkt. In mei hadden we alles in onze nieuwe tijdelijke woning op zijn plek. Stephan logeerde met regelmaat bij ons en het mooie weer kwam er weer aan! Ik besloot om te stoppen met EMDR. Omdat ik alleen de zorg draag voor Lars en daarnaast ook nog 32 uur per week werk is het niet te doen. De dagen na therapie voel ik mij vervelend en kan ik niet de zorg geven die Lars verdient. Lars en ik trekken er samen met regelmaat opuit. Lars is gek op dieren en in Drachten is een ontzettend leuke speeltuin met heel veel dieren. Vooral de varkens maken indruk!

 

Juni

In juni vertrekken we voor een weekend naar Center Parcs.  Wanneer je mij 3 jaar geleden zou vertellen dat ik naar Center Parcs zou gaan had ik je heel hard uitgelachen. Maar wanneer je een dreumes hebt die nog gewoon moet slapen tussen de middag en ook vroeg zn bedje in moet, dan is Center Parcs een hele uitkomst! We zijn naar de Huttenheugte geweest en hebben een geweldig weekend gehad! Dat ik amper 3 uur slaap per nacht kreeg omdat kindlief niet kon slapen in een vreemd bed vergeten we maar even 🙂

 

Juli

In juli was het op gebied van werk een drukke maand. Ik werkte veel vanwege de zomervakantie en er was verder vrij weinig tijd voor andere dingen. Wanneer we vrij waren met elkaar gingen we wandelen of ergens gezellig een ijsje eten. Deze foto van Stephan en Lars samen vind ik de mooiste foto die er is! Stephan is niet Lars zijn vader en zo voeden we Lars ook niet op maar Stephan is wel een belangrijke schakel in het leven van Lars en mij. En uiteraard zijn ze de dikste vriendjes.

Augustus

LOWLANDS TIME!!! Ik ging vér buiten mijn comfortzone en vertrok samen met Stephan voor een lang weekend naar Lowlands. Ik zag ontzettend op tegen slapen in een tentje maar wat was het gezellig! Veel leuke, lieve mensen leren kennen en veel mooie muziek gehoord en gezien.

Omdat de tijdelijke woning toch erg tegenviel en we daar geen fatsoenlijke verwarming hadden voor de winter, besloot ik dat ik voor de winter een huis wilde kopen. In augustus heb ik tig huizen bekeken maar helaas niks gevonden wat ook maar iets aansprak. Vlak voor wij naar Lowlands gingen kwam er een woning terug op de markt. Het was verkocht onder voorbehoud maar de mensen kregen de financiering niet rond. Na Lowlands en op de dag van Lars zijn 2e verjaardag zijn Stephan en ik het huis gaan bekijken. Na het bekijken wist ik het zeker: dit word mijn huis! Op 25 augustust belde ik met de makelaar en bleek dat het om een bankverkoop ging. Hierdoor was er nog wat onderhandelingsruimte. Ik gooide mijn bod erin, kreeg een tegenbod, ging akkoord en de koop was rond! Binnen 2 minuten had ik een huis gekocht,….

September

September stond vooral in het teken van een hele hoop dingen regelen. Het voorlopige koopcontract werd getekend en de hypotheekpapieren werden ingevuld. Uiteindelijk was alles rond en kreeg ik te horen dat ik op 28 oktober de sleutel zou krijgen. En toen begon het shoppen! Omdat ik niks mee had kunnen nemen moest álles nieuw besteld worden, het leukste wat bestaat! Lekker nieuw beginnen met spullen waar geen nare herinneringen aan kleven.

Oktober

Oktober is als een roes aan mij voorbij gegaan. Ik werkte, ik pakte in, ruimde op en streepte iedere dag een dag van de kalender af. En toen was het zomaar 28 oktober, de dag van het tekenen van het koopcontract! Ik was super zenuwachtig helemaal omdat dit voor het eerst in mijn leven zou zijn dat ik helemaal alleen een huis zou gaan kopen. En alles kwam gewoon super krap, we hadden een paar dagen om alles te regelen want op 1 november moest ik de sleutel inleveren van mijn tijdelijke woning.

Mijn eigen huis ( waar ik direct met Stephan ben gaan samenwonen :))!!! Er is tijden niks aan gedaan waardoor er nog een hoop werk ligt. Ik heb een bouwdepot dus dit voorjaar gaan we hiermee aan de slag.

En dan blijven november en december nog over,… Tsja veel heb ik niet te zeggen over die maanden. We zijn druk geweest met dingen veranderen in het huis en daarnaast was ik veel aan het werk. Het is moeilijk om mijn draai weer te vinden en ik heb dan ook een korte terugval gehad. Vooral slecht slapen en een rothumeur. Maar hé we zetten gewoon door! Ik hoop dat het weer snel goed is en we aan de slag kunnen met verbouwen. Al het hout rondom wordt vervangen en als het goed is ziet het huis er straks volledig anders uit. Ik heb er in ieder geval  zin in, net als in de vakantie naar Center Parcs in april! Nooit gedacht dat ik dat zou zeggen…

2 Comments on Korte update: 2016 in vogelvlucht

 1. Bertine
  February 27, 2017 at 6:28 pm (11 months ago)

  wat een mooi overzicht. met negatieve punten en positieve punten. wat was 2016 een bewogen jaar voor jou zeg! gelukkig is deze heel positief geëindigd en heb je een nieuwe lieve vriend en een prachtig huis! veel geluk!

  Reply
 2. Roxanne
  March 1, 2017 at 7:57 pm (11 months ago)

  Wat een enorm bewogen jaar! Maar, je bent er sterker uit gekomen, duidelijk! 🙂

  Reply

Leave a Reply