Mostbeautiful Mom: Alle ballen in de lucht houden (tag)

Al op veel sites had ik deze tag voorbij zien komen en met veel plezier gelezen. Vandaag dan aan mij de beurt om jullie te vertellen hoe ik alle ballen in de lucht hou!

1. Wat is bij jullie thuis de verdeling van taken als het gaat om kinderen en huishouden etc?
Qua huishouden is het net wie er thuis is. Wanneer ik in de weekenden aan het werk ben doet Stephan de huishoudelijke taken en wanneer ik doordeweeks eens wat dagen thuis ben doe ik ze. Een echte verdeling is er niet maar omdat Stephan meer werkt dan mij doe ik het meeste in huis.

Verdeling qua Lars is er niet echt. Stephan is niet Lars zijn vader maar neemt wel een grote taak in de opvoeding op zich. Stephan is vooral aanwezig voor het samen leuke dingen doen. Natuurlijk komt er ook een stukje opvoeding bij kijken! De belangrijke dingen zoals Lars in bad doen en op bed brengen is toch écht mijn taak, Lars accepteert het ook niet wanneer iemand anders dit wil doen terwijl ik gewoon thuis ben. Belangrijkste moment van de dag is de avondmaaltijd. Hier maken we met elkaar tijd voor en we eten dan ook altijd samen aan de tafel wanneer we alle 3 thuis zijn.

2. Hoe zorg je dat werk en privé gescheiden blijven?
Dat is niet zo moeilijk. Wanneer ik klaar ben met mijn werk, ben ik klaar met mijn werk. Ik praat er thuis vrij weinig over en ben buiten werktijd om ook niet bereikbaar voor mijn collega’s of werkgerelateerde zaken. Voor Stephan geldt dit net zo. Tijdens het avondeten is er even ruimte om wat te bespreken wanneer iets je niet lekker zit of over iets wat je hebt meegemaakt op je werk maar daarna is het klaar.

3. Welke klusjes in het huishouden heb je opgegeven of laat je als eerste vallen?
Ik probeer alles zo goed mogelijk bij te houden en heb een heel schema als het op schoonmaken aankomt. Maar dweilen is toch iets wat er bij in schiet. Te druk, geen tijd om te wachten tot de vloer droog is, een rond rennende peuter en een hond die geen 2 tellen in haar mand kan zitten.

4. Wanneer was de laatste keer me-time en wat heb je toen gedaan?
Echt Me-time is er niet. Ik werk 32 uur in de week, heb de zorg voor Lars, de zorg voor Chica, het huishouden en een relatie om te onderhouden. Ik heb er bewust voor gekozen om Lars 2x in de maand naar het KDV te brengen op mijn vaste vrije dag. Dan kan ik eens rustig wat winkels bekijken, even achter de computer of wat administratie weg werken. Daarnaast plan ik op een KDV dag altijd 2 uren tv tijd. Ik neem dan even de tijd om lekker op de bank te zitten met een bak koffie en kijk dan wat programma’s terug.

 

Me-time is er niet veel, Lars time wel! Met regelmaat gaan we samen een middagje spelen bij Ballorig 🙂 

5. Heb je wel eens een date night en wat doen jullie dan?
Zeker! Soms dan zijn we op donderdagavond samen thuis en is Lars bij zijn vader. Wanneer we niet te moe zijn gaan we een hapje eten ergens of winkelen. Als we een enorm drukke week hebben gehad maken we het gezellig thuis en kijken samen tv. Heerlijke momenten zijn dat!

6. Hoe vaak zie je je vriend(inn)en en wat doen jullie dan?
Minder vaak dan ik zou willen. Ik kan er geen tijdspanne op zetten hoe vaak ik ze zie. Wanneer ik ze zie spreken we bij elkaar thuis af, drinken wat, eten wat en kletsen lekker bij!

7. Heb je veel contact met je familie?
Ja! Ik heb veel contact met familie via Facebook en WhatsApp. Ook proberen we met regelmaat bij elkaar op visite te komen. Niet altijd mogelijk want we wonen ruim een uur bij elkaar vandaan. Met de opa en oma van Lars (mijn ex schoonouders) heb ik ook een goed contact. Zij wonen bij mij in het dorp en als ik moet werken is Lars vaak een paar uurtjes bij hun. Voor Lars is het bij opa en oma een tweede thuis en voor mij voelt het ook nog steeds erg goed!

8. Waaraan kan je als eerste zien dat er eigenlijk veel meer uren in een dag moeten zitten? Oftewel hoe zien jouw prioriteiten er uit?
Aan de bult wasgoed die er ligt en de klusjes die blijven liggen zoals de raamkozijnen die nog niet afgeschilderd zijn! Ik krijg qua huishoudelijke klussen alles wel af op een dag, maar de extra dingetjes zoals het schilderen van een raamkozijn is iets wat blijft liggen en waar ik van baal. Doe mij dan maar een aantal uren extra per dag, lijkt mij heerlijk!

9. Doe jij je soms wel eens beter voor dan in werkelijkheid?
Nee zeker niet. Mijn huishouden is druk en chaotisch. Mijn huis zelf is ook behoorlijk chaotisch. Overal ligt wat en als je binnen komt lopen zie je gewoon dat er geleefd wordt. Ik zal mij nooit anders voordoen dan dat ik ben waar ik ook ben!

10. Welke tips heb je voor andere moeders?
Probeer niet perfect te zijn of jezelf perfect voor te doen. Het is zwaar om die schijn op te houden en we weten allemaal wel dat het niet altijd even makkelijk is! En laat soms de boel de boel. Ik doe dit steeds wat vaker en merk dat het ook wel rust geeft om niet altijd maar alles spik en span in orde te willen hebben. Geen zin om te stofzuigen?! Geen probleem, het ligt er morgen ook nog wel!

11. Wat vraag jij je wel eens af hoe andere moeders dat aanpakken?
Ik ben echt verbaasd dat er ouders zijn die beide fulltime werken en daarnaast nog een sociaal leven hebben en minstens 3x in de week kunnen sporten. Hoe dan?!?!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om deze tag te lezen!

Leave a Reply