Mostbeautiful vraagt zich af: ‘Kan jij mij helpen kiezen?’

Category: Algemeen Comments: 5 comments

Nu het echt zo ver is dat ik alleen nog maar een eindgesprek hoef te doen en ik daarna klaar ben met mijn studie, ligt er een heel groot gapend gat voor mij. Een gapend gat vol met vrije tijd en hoe ik dit op ga vullen?! De eerste keren dat ik over die vrije tijd nadacht gaf het mij een beangstigend gevoel; ‘En wat nu?’. Maar nu ik eraan gewend ben, heerst er een soort kalmte in mijn hoofd en heb ik besloten deze vrije tijd op te gaan vullen met dingen die ik leuk vind en er toe doen. Na 4,5 jaar is het gewoon tijd om dingen te gaan doen zonder in je achterhoofd te hebben dat er ook nog een studie op je ligt te wachten! Ik heb besloten om meer te gaan bloggen, de kwaliteit van de blog te verhogen en om iets te gaan doen met fotograferen. Ik hou er niet van om selfies te maken of foto’s te maken van de dingen die ik doe. Nope, leuker vind ik het om foto’s te maken van de natuur en andere mooie dingen die ik tegen kom. Omdat mijn camera al een aantal jaren oud is en ik het toch tot een wat hoger level wil tillen ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe (spiegelreflex) camera.

 

 

Mijn budget heeft een max. van €500. Het is een kadootje voor mijzelf maar het moet natuurlijk wel leuk blijven ;) Manlief heeft geleerd voor fotograaf en geeft aan altijd te kiezen voor Nikon omdat Canon toch iets meer voor de hobbyist is (zoals ik). Maar ik weet het allemaal niet zo goed. Ik heb 4 camera’s geselecteerd die alle 4 wel al mijn eisen voldoen al doet de 1 dat wat beter dan de ander.

Nikon D3100 €319 14.2 megapixel

Deze camera heb ik in mijn handen gehad bij Mediamarkt en heeft ervoor gezorgd dat ik besloot om een andere camera te gaan kopen. De prijs is prima evenals de functies die erop zitten.

Nikon D5100 €515 16.2 megapixel

Een wat duurdere camera maar wel met meer functies dan de D3100. Misschien niet direct functies die ik als beginneling zal gebruiken, maar wie weet later??

Canon eos 1100d €279 12.2 megapixel

Minder megapixels dan bovenstaande camera’s maar ook deze heb ik in mijn handen gehad en stond mij wel aan.

Canon eos 600d €439 18 megapixel

Weer een wat duurdere camera van Canon maar dan wel met wat meer megapixels. Deze camera heeft wat meer functies dan de 1100d.

Het probleem zit hem erin dat ik niet zo goed weet of het fotograferen ook echt goed uit zal pakken. Want als dit zo is, investeer ik liever in 1x goed dan dat ik iets koop en over een tijdje weer een nieuwe moet kopen omdat ik niet alle functies heb die ik zou willen. Ingewikkeld hoor! Daarom vraag ik dan ook maar advies aan jullie….

Ben jij bekend met spiegelreflex camera’s en welke zou jij mij aanraden en waarom?

5 comments to Mostbeautiful vraagt zich af: ‘Kan jij mij helpen kiezen?’

 • Bertine  says:

  Ik heb de Nikon D3100, een prima camera. Let er wel even op: dit is de enige camera van Nikon waarbij de 3 euro afstandsbediening van ebay op afstand niet bij werkt. niet heel handig dus! Als ik een nieuwe camera moest kopen, zou ik er 1 kopen met een uitklapbaar scherm, zodat je ziet hoe je jezelf erop zet, maar ik begrijp dat jij vooral geen foto’s van jezelf wilt maken? Verder heb ik er ook geen verstand van;) Succes!

 • Jessica  says:

  Zelf ben ik aan het sparen voor de Canon 600D. Ik heb nog geen ervaring met een spiegelreflexcamera. Dit schijnt een niet heel moeilijke camera te zijn, maar het is ook weer niet zo dat als je hem een poosje hebt, gelijk een betere wil. Hopelijk heb je hier wat aan. :)

  • Jessica  says:

   en het uitklapbare scherm is volgens mij heel handig. Als je foto’s hoog wilt maken (van een publiek ofzo) of vanaf de grond, dan kun je het schermpje draaien zodat je het beeld toch ziet.

 • Ceetje  says:

  Ik had tot een paar weken geleden ook de D3100 en was hier heel blij mee.Deze had ik te leen en ik heb nu een andere Nikon waar ik nog even aan moet wennen. Als ik mocht kiezen had ik de D5100 genomen :)

 • Miranda  says:

  Ik heb de Canon 1100d en hoewel die prima bevalt, had ik toch de keus liever gemaakt voor de Nikon. Ik heb nu meerdere foto,s gezien van de Canon en Nikon met beiden de standaard 18-55 lens en ik vind Nikon veeeeel mooier en scherper. Dus als ik jou was ging ik voor de Nikon.

Leave a reply

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>