Mostbeautiful vraagt zich af: ‘Luier vakantie of actieve vakantie?’

Zoveel mensen, zoveel wensen. Dat is waar ik maar weer eens achter kwam tijdens onze vakantie naar Cyprus. Ik was er helemaal vanuit gegaan dat Cyprus een bruisende plek zou zijn waar ik allerlei activiteiten zou gaan ondernemen en iedere avond moe maar voldaan op bed zou liggen. In werkelijkheid pakte het allemaal toch iets anders uit,… De plek waar wij zaten daar waren heus wel wat dingen te bezichtigen maar na 2 dagen was je daar ook wel klaar mee. Nee, Pafos was meer ingericht voor de mensen die dagenlang op een strandbedje langs de zee willen liggen of het zwembad en eigenlijk alleen maar tot leven kwamen wanneer er wat gegeten of gedronken moest worden.

 

 

 

Na het ontbijt in het hotel, lagen alle bedjes langs het zwembad dan ook al helemaal vol terwijl ik klaar stond met mijn wandelschoenen aan en mijn rugzakje op, tijd voor actie! Ik was op zoek naar wandelactiviteiten, oudheden om te bekijken en mooie stukken natuur. Na de eerste twee dagen kwam dan ook het moment dat we niet meer wisten wat we moesten gaan doen. Manlief legde zich er al snel bij neer en genoot van de Wifi verbinding en de tijdschriften die hij mee had genomen. Ik was nog steeds wat onrustig en vroeg mezelf iedere dag opnieuw af of dit dan het échte vakantievieren is. Op mijn gat zitten en niets doen,.. Het is mij gelukt om mij er wat bij neer te leggen maar dwars als ik was, ik legde wel iedere dag de wandeling van in totaal 5km af naar de haven. Gewoon, zodat ik even iets had gedaan.

Omdat ik het gevoel had tijdens deze vakantie dat ik een beetje raar was omdat ik niet aan het zwembad ging liggen, vraag ik jullie vandaag:
‘ Kies je liever voor een luie vakantie of een actieve vakantie?’ 

6 Comments on Mostbeautiful vraagt zich af: ‘Luier vakantie of actieve vakantie?’

 1. Noelle
  May 3, 2014 at 9:09 am (229 days ago)

  Ik luier ook nooit aan het strand. Ik vind het echt zonde van mijn tijd. Als je in het buitenland bent, moet je ook dingen gaan zien, in plaats van lui doen – dat kan je ook in je achtertuin. Ik ga wel meestal naar LA, maar ook dan lig ik hooguit 2 uur op het strand of aan het zwembad. De rest van de tijd gaan we lekker shoppen, wandelen, hiken, rijden, tripjes maken en gewoon genieten van het land. Dus ik begrijp je helemaal. Moet wel zeggen dat ik andere steden meestal binnen 5 dagen ook dan wel gezien heb. Zoals New York of Chicago – na 3-5 dagen heb je het gezien en daarna zou ik ook niet kunnen luieren, zou het ook zonde vinden van de tijd.

  Reply
 2. Liesbeth
  May 3, 2014 at 9:50 am (229 days ago)

  Wij doen ieder jaar de beide. Ik hou het meest van actieve vakanties, maar ik heb ook nood aan een luie vakantie. Al moet ik echt de eerste drie dagen afkicken en mezelf dwingen om niets te doen. En daar heb ik het best moeilijk mee :-) Maar nadien ben ik helemaal ontspannen.

  Reply
 3. Amy
  May 3, 2014 at 9:57 am (229 days ago)

  Ik doe liefst beide, eerlijk gezegd. Actieve vakanties zijn niet aan mij besteed vanwege m’n gezondheid maar daarom giet ik ze graag in een citytrip, 3 of 4 dagen zeer actief doen :D Luier vakanties daarentegen vind ik iets minder leuk maar ze zijn wel makkelijker te doen voor mij dus deze doe ik iets vaker.

  Reply
 4. Priscilla
  May 3, 2014 at 10:40 pm (228 days ago)

  Als ik wil rusten kan ik het best thuis blijven, vind ik. Heel actief ben ik niet tijdens vakanties. Ik bedoel dan dat ik geen extreme dingen ga doen, maar ik wil wel graag wat zien van de omgeving, musea bezoeken en de stad in. Een dagje strand of zwembad vind ik wel leuk, maar daarna heb ik het daar wel mee gehad.

  Reply
 5. Marije
  May 4, 2014 at 4:55 pm (227 days ago)

  Ik heb het liefst een combinatie van die twee. Meestal reizen mijn man en ik naar Azië en doen we de eerste twee weken erg veel om de laatste week lekker uit te rusten aan het strand. Maar ook dan doen we nog elke dag wel wat. Stadjes bekijken, rondlopen langs het strand, naar markten gaan.

  Reply
 6. Roxanne
  May 9, 2014 at 10:13 pm (222 days ago)

  Wij waren afgelopen jaar in Tenerife en haddne het 50/50 verdeeld. Ene dag aan het zwembad genieten, andere dag iets ondernemen. Just the way I like it

  Reply

Leave a Reply