Mostbeautiful vraagt zich af: ‘Luier vakantie of actieve vakantie?’

Zoveel mensen, zoveel wensen. Dat is waar ik maar weer eens achter kwam tijdens onze vakantie naar Cyprus. Ik was er helemaal vanuit gegaan dat Cyprus een bruisende plek zou zijn waar ik allerlei activiteiten zou gaan ondernemen en iedere avond moe maar voldaan op bed zou liggen. In werkelijkheid pakte het allemaal toch iets anders uit,… De plek waar wij zaten daar waren heus wel wat dingen te bezichtigen maar na 2 dagen was je daar ook wel klaar mee. Nee, Pafos was meer ingericht voor de mensen die dagenlang op een strandbedje langs de zee willen liggen of het zwembad en eigenlijk alleen maar tot leven kwamen wanneer er wat gegeten of gedronken moest worden.

 

 

 

Na het ontbijt in het hotel, lagen alle bedjes langs het zwembad dan ook al helemaal vol terwijl ik klaar stond met mijn wandelschoenen aan en mijn rugzakje op, tijd voor actie! Ik was op zoek naar wandelactiviteiten, oudheden om te bekijken en mooie stukken natuur. Na de eerste twee dagen kwam dan ook het moment dat we niet meer wisten wat we moesten gaan doen. Manlief legde zich er al snel bij neer en genoot van de Wifi verbinding en de tijdschriften die hij mee had genomen. Ik was nog steeds wat onrustig en vroeg mezelf iedere dag opnieuw af of dit dan het échte vakantievieren is. Op mijn gat zitten en niets doen,.. Het is mij gelukt om mij er wat bij neer te leggen maar dwars als ik was, ik legde wel iedere dag de wandeling van in totaal 5km af naar de haven. Gewoon, zodat ik even iets had gedaan.

Omdat ik het gevoel had tijdens deze vakantie dat ik een beetje raar was omdat ik niet aan het zwembad ging liggen, vraag ik jullie vandaag:
‘ Kies je liever voor een luie vakantie of een actieve vakantie?’ 

Leave a Reply


9 × five =